Skip to content
Home » Kokios yra 4 pagrindinės lėtinio viduriavimo priežastys?

Kokios yra 4 pagrindinės lėtinio viduriavimo priežastys?

  • by

Viduriavimas yra dažna problema, kuri tam tikru gyvenimo momentu kamavo beveik visus pasaulio gyventojus. Jungtinėse Valstijose viduriavimas paprastai yra praeinanti problema. Tačiau savaitę ar ilgiau trunkantis viduriavimas gali reikšti virškinimo sutrikimą, todėl turėtumėte užsiregistruoti gastroenterologui, kad jį įvertintų.

Kas sukelia lėtinį viduriavimą?

Uždegiminė žarnų liga

Krono liga ir opinis kolitas yra uždegiminės žarnyno ligos, kurios yra nepagydomos GI sistemos ligos. kuriuos galima valdyti vaistais. Nuo IBD sukelia virškinamojo trakto uždegimą, simptomams kontroliuoti gali prireikti priešuždegiminių vaistų recepto.

Maisto alergija arba netoleravimas

Virškinimo sutrikimus gali sukelti bet kokia alergija maistui, tačiau dažniausiai netoleruoja laktozės ir kviečiai.

  1. Laktozės netoleravimo simptomai dažniausiai pasireiškia per 2-12 valandų nuo pieno produktų vartojimo. Tačiau jei ir toliau valgysite pieno produktus, tai gali sukelti lėtinį viduriavimą.
  2. Celiakija yra tada, kai jūsų organizmas alergizuoja glitimui, baltymui, randamam kviečiuose ir kai kuriuose kituose grūduose. Dėl celiakijos sunku susiaurinti simptomus dėl konkretaus valgio, nes liga pažeidžia jūsų virškinimo sistemą, todėl simptomus galite patirti bet kuriuo metu.

Dirgliosios žarnos sindromas

IBS nesukelia žinoma liga ir jos nesukelia konkretus maistas. Dirgliosios žarnos sindromas dažnai gydoma keičiant gyvenimo būdą ir mitybąpvz., įtraukti į savo mitybą daugiau tirpių skaidulų arba laikytis mažai FODMAP turinčios dietos, kuri riboja tam tikrus angliavandenių turinčius maisto produktus.

Infekcija nuo vandens, maisto ar parazitų

Lėtinis viduriavimas gali atsirasti dėl infekcijos, perduodamos per vandenį, maistą ar parazitus. Šios infekcijos ypač dažnos besivystančiose šalyse, todėl pasakykite gydytojui, jei neseniai išvykote iš šalies. Tačiau netinkama higiena čia namuose taip pat gali sukelti infekciją. Būtinai nuvalykite mėsą prieš gamindami ją kruopščiai, nusiplaukite rankas prieš ir po maisto tvarkymo, o virtuvės paviršius nuvalykite, kad išvengtumėte užteršimo. Taip pat nusiplaukite rankas pakeitę sauskelnes, apsilankę vonios kambaryje ar prižiūrėję sergantį žmogų.

Jei sergate lėtiniu viduriavimu, Suplanuoti susitikimą su vienu iš mūsų tarybos sertifikuotų gastroenterologų šiandien. Jūsų gydytojas gali atlikti išmatų tyrimus, kraujo tyrimus arba endoskopinį storosios žarnos tyrimą. lanksti sigmoidoskopija arba kolonoskopija.