Skip to content
Home » Ar pienas yra žalingas ar naudingas?

Ar pienas yra žalingas ar naudingas?

  • by

Šiame epizode aptariame:

  • Žmonių pieno produktų vartojimo priežastys
  • Įvairūs tyrimai rodo, kad pieno produktai, ypač riebūs fermentuoti pieno produktai, turi naudos kardiometabolinei funkcijai ir kai kuriems kitiems sveikatos rodikliams.
  • Riebios pieno produktų naudos mechanizmai
  • Mitas, kad pieno produktai prisideda prie osteoporozės „rūgštindami“ mūsų kūną
  • Kaip sužinoti, ar netoleruojate laktozės ar pieno produktuose esančių baltymų, ir kaip tai pašalinti savo mityboje

Rodyti pastabas:

  • Pieno signalizacija 2 tipo diabeto patogenezėje“ autorius Bodo C. Melnik
  • Transpalmitoleino rūgštis, medžiagų apykaitos rizikos veiksniai ir naujas JAV suaugusiųjų diabetas“ autoriai Dariush Mozaffarian, Haiming Cao, Irena B. King, Rozenn N. Lemaitre, Xiaoling Song, David S. Siscovick ir Gökhan S. Hotamisligil
  • Pieno riebalų biomarkeriai ir miokardo infarkto rizika vyrams ir moterims: perspektyvus, suderintas atvejo kontrolės tyrimas“ autoriai Eva Warensjö, Jan-Håkan Jansson, Tommy Cederholm, Kurt Boman, Mats Eliasson, Göran Hallmans, Ingegerd Johansson ir Per Sjögren
  • Pieno vartojimas ir Australijos suaugusiųjų mirtingumas“ autorius M. Bonthuis, MCB Hughes, TI Ibiebele, AC Green ir JC van der Pols
  • Pieno gėrimas, išeminė širdies liga ir išeminis insultas II. Įrodymai iš kohortinių tyrimųPC Elwood, JE Pickering, J. Hughes, AM Fehily ir AR Ness
  • Išsami pieno produktų ir pieno riebalų poveikio kardiometabolinei rizikai apžvalga“ autoriai Jean-Philippe Drouin-Chartier, Julie Anne Côté, Marie-Ève ​​Labonté, Didier Brassard, Maude Tessier-Grenier, Sophie Desroches, Patrick Couture ir Benoît Lamarche
  • Ryšys tarp riebaus pieno vartojimo ir nutukimo, širdies ir kraujagyslių bei medžiagų apykaitos ligų“, Mario Kratz, Ton Baars ir Stephan Guyenet
  • Riebalų ir fermentuotų pieno produktų poveikis kardiometabolinėms ligoms: maistas yra daugiau nei jo dalių suma“ autoriai Arne Astrup, Nina Rica Wium Geiker ir Faidon Magkos
  • Mažo riebumo ir riebaus pieno produktų poveikis lipidų profiliui nevalgius ir kraujospūdžiui: tiriamieji atsitiktinių imčių kontroliuojamo tyrimo rezultatai“ Kelsey A. Schmidt, Gail Cromer, Maggie S. Burhans, Jessica N. Kuzma, Derekas K. Hagmanas, Imashis Fernando, Meridethas Murray, Kristina M. Utzschneider, Sarah Holte, Jana Kraft ir Mario Kratz
  • Geriamasis butiratas nuo silpnos iki vidutinio aktyvumo Krono ligos“ autoriai A. Di Sabatino, R. Morera, R. Ciccocioppo, P. Cazzola, S. Gotti, FP Tinozzi, S. Tinozzi ir GR Corazza
  • Atrajotojų transriebalų rūgščių poveikis širdies ir kraujagyslių ligoms ir vėžiui: išsami epidemiologinių, klinikinių ir mechaninių tyrimų apžvalga“ autoriai Sarah K. Gebauer, Jean-Michel Chardigny, Marianne Uhre Jakobsen, Benoît Lamarche, Adam L. Lock, Spencer D. Proctor ir David J. Baer
  • Pieno ir rūgščių-šarmų pusiausvyra: siūloma hipotezė, palyginti su moksliniais įrodymais“ autoriai Tanis R. Fenton ir Andrew W. Lyon
  • Gazuoti gėrimai ir kalcio išsiskyrimas su šlapimu“, autoriai Robertas P. Heaney ir Karen Rafferty
  • Fosfatas sumažina kalcio kiekį šlapime ir padidina kalcio balansą: osteoporozės rūgšties ir pelenų dietos hipotezės metaanalizė“ autoriai Tanis R. Fenton, Andrew W. Lyon, Michael Eliasziw, Suzanne C. Tough ir David A. Hanley
  • Pieno ir vaisių mitybos modelis yra susijęs su sumažėjusia osteoporozės tikimybe Korėjos moterims po menopauzės“, autoriai Sangah Shin ir Hyojee Joung
  • Osteoporozės ir hipertenzijos asociacija: mažo pieno vartojimo vaidmuo“ autoriai Massimo Varenna, M. Manara, L. Galli, L. Binelli, F. Zucchi ir L. Sinigaglia
  • Pieno produktai, dietinis kalcis ir kaulų sveikata: moterų osteoporozės prevencijos galimybė: Lenkijos patirtis“ autoriai Lidia Wadolowska, Kamila Sobas, Justyna W. Szczepanska, Malgorzata A. Slowinska, Magdalena Czlapka-Matyasik ir Ewa Niedzwiedzka
  • Cyrex Labs 4 masyvas
  • Gyvybingas sveikatingumas Dairy Zoomer
  • Chriso straipsniai:

Ei, visi, čia Chrisas Kresseris. Sveiki atvykę į kitą seriją Revoliucijos sveikatos radijas. Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuos sulaukiau bėgant metams, yra tai, kokį vaidmenį pieno produktai gali atlikti laikantis maistingų medžiagų turinčio visaverčio maisto dietos. Viename spektro gale yra žmonių, manančių, kad iš viso neturėtume valgyti pieno produktų. Tai žmonės iš Paleo mitybos bendruomenės ir daugelio alternatyvios, integracinės ar funkcinės medicinos bendruomenių. Jie teigia, kad pieno produktai yra uždegiminiai ir susiję su daugybe skirtingų ligų ir kad mes neturėtume jų valgyti, nes žmonės pieno produktų nevalgo labai ilgai. Kitame spektro gale jūs laikotės tradicinės medicinos nuomonės, kad pieno produktai stiprina sveikatą ir turėtų būti įtraukti į dietą, kai jie gerai toleruojami. Taigi šiame epizode išnagrinėsiu, ką apie šį teiginį sako moksliniai įrodymai, ir pasidalinsiu šiek tiek apie savo klinikinę patirtį. Pasiruošę? Pasinerkime.

Nesvarbu, kur jūs asmeniškai stovite [the] Pieno produktų klausimas, neabejotina, kad tai ginčytinas klausimas mitybos bendruomenėje. Kaip minėjau [introduction], viename spektro gale yra žmonių, pavyzdžiui, Paleo mitybos bendruomenėje, kuriai iš pradžių atstovavo Loren Cordain, kuri teigė, kad pieno produktai netinka vartoti žmonėms dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, numeris vienas, nes tai neolito maistas, o tai reiškia, kad jis nebuvo vartojamas paleolito eroje ir todėl nėra mūsų evoliucinio paveldo dalis. Ir tada [also] dėl siūlomų fiziologinių mechanizmų, kuriais vartodami pieno produktai kenkia, pavyzdžiui, uždegimas. Kitame spektro gale jūs laikotės tradicinės medicinos nuomonės, kad pieno produktai yra sveiki, kai jie gerai toleruojami. Turite Weston A. Price fondą [and] Maitinančios tradicijoskurie pasisakė už riebius, dažnai žalius, pieno produktus ir [the] ten naudos sveikatai. [You have] tyrėjai, tokie kaip Stephanas Guyenet, Chrisas Masterjohnas, Kurtas Harrisas, kuris iš tikrųjų neberašo sveikatos pasaulyje, bet anksčiau, ir tokie žmonės kaip aš. Pirmoje mano knygoje Paleo gydymasAš įrodinėjau, kad pieno produktai gali būti sveikos, visaverčio maisto dietos dalis, jei jie gerai toleruojami.

O ne tik dalintis [my] nuomonę šia tema, noriu apžvelgti tyrimą ir tai, ką sako tyrimas. Prieš tai darydamas, noriu atkreipti dėmesį į vieną iš dažnai išsakytų argumentų, kodėl neturėtume valgyti pieno produktų. Manau, kad tai bevertis argumentas, tačiau jį dažnai girdžiu, todėl noriu jį iškelti prieš pasineriant į tyrimą ir detales. Tai ypač įprasta veganų bendruomenėje ir žalio maisto veganų bendruomenėje, bet aš tai girdėjau ir iš kitų žmonių. [The argument] yra ta, kad žmonės neturėtų vartoti pieno produktų, nes esame vienintelis žinduolis, kuris geria pieną sulaukęs pilnametystės. Kaip tikriausiai žinote, dauguma žinduolių, įskaitant žmones, iki maždaug 10 tūkst [or] Prieš 12 000 metų motinos pieną vartojo tik prieš nujunkymą. Kai buvome nujunkyti, po to nebevartojome pieno produktų. Taigi tvirtinama, kad dėl to neturėtume vartoti pieno ar pieno produktų.

Šio argumento problema yra [that] Dabar žmonės daro daug dalykų, kurių nedaro jokie kiti žinduoliai. Valgymo pasaulyje geras pavyzdys būtų juodasis šokoladas. Vartojame juodąjį šokoladą. Nežinau jokių kitų žinduolių ar gyvūnų, kurie augintų ir gamintų savo šokoladą ir jį valgytų. Bet mes darome, ir atrodo, kad tai turi daug naudos sveikatai, jei pažvelgsite į tyrimus. Mes gaminame maistą. Tai dar vienas pavyzdys. Nežinau jokių kitų žinduolių ar gyvūnų, kurie gamina maistą, tačiau buvo įrodyta, kad maisto gaminimas padidina maistinių medžiagų įsisavinimą ir suteikia daug naudos sveikatai. Kai kurie mokslininkai netgi mano, kad maisto gaminimas yra dalis to, kas padarė mus žmonėmis, nes tai leido mums…